חסכון הוא דבר חשוב, צמצום בהוצאות בעידן המשבר הנוכחי הוא אפילו חובה, אבל צריך הגיון בשיגעון! נדמה כי היד הפכה להיות קלה על ההדק, פיטורי עובדים הפכו להיות דבר שבשגרה, הגדלת העומס על עובדים קיימים מבוצעת ללא חשיבה, ביטול פרויקטים והשקעות במטרה להשיג חסכון אולי כדאיות לטווח הקצר, אבל קרוב לוודאי שיהפכו להיות מתכון לאסון לטווח הארוך.
איך הגענו למצב הנוכחי? איך הגענו למצב בו משבר של שלושה חודשים, גורם לנו להרוס, ולבטל דברים שבנינו בעמל רב לאורך שנים. משבר הקורונה הוביל חברות רבות למצב של הסתכלות רק על צד העלות ולא על צד התועלת, או במילים אחרות "They see the cost of everything and the benefit of nothing", למען הסר הספר אומr, שאני חסיד גמור של תהליכי התייעלות ושיפור ביצועים, אבל לכל תהליכי ההתייעלות יש מכנה משותף - יש להם מטרה ברורה והיא – שימוש במתודולוגיה מוסדרת ושיטות עבודה מוכחות להשגת התוצאות.
אז לפני שאם יוצאים ל"מסע חסכון" הנה כמה תובנות אשר יוכלו לסייע לכם לקבל החלטות טובות יותר:
ישימות – תחת ההנחה שפעלתם לפי כל הכללים אשר צויינו לעייל, נשאלה השאלה, האם הפתרון הנ"ל הוא ישים? אין דבר יותר מתסכל מלהגיע לתהליך היישום ולהיתקל בהתנגדות עזה מצד עובדים ומצד ספקים ליישום התהליך. לפעמים לא תהיה ברירה ותהליך יהיה חייב לעבור בחברה כי פשוט אין ברירה, ולעיתים גם לא תהיה אפשרות לעשות זאת אחרת. אבל תחת ההנחה שאתם יודעים מה שאתם מבקשים להשיג, קיימת סבירות גבוה שיישום תהליך החסכון יעבור בשלום בארגון אם בחנתם את כל התרחישים באופן מדויק ומלא.
בתקווה שהמשבר יחלוף באותה מהירות שהוא בא....
כתב: רמי יוסף מנכ"ל משותף ביישום אנשים ותוצאות