לרגע הזה בדיוק חיכיתם, הרגע בו לא תצטרכו לעמוד בפקקים בהלוך או בחזור מן העבודה, תוכלו לעשות הפסקות מתי שתרצו וההספק שלכם ישתפר באופן משמעותי. לא יפריעו לכם לעבוד ותוכלו להספיק את כל מה שתכננתם בלי בזבוזיי זמן מיותרים; או אולי, לא תספיקו כלום? בעצם, איך אפשר לעבוד מהבית? בלי עמיתים לעבודה, ללא הפרדה בין החיים האישיים לחיי העבודה, איך מקפידים על לוחות זמנים ומה בכלל אפשר לעשות שיש ילדים בסביבה?
עבודה מהבית היא שונה ממה שחשבתם וחשוב שתכירו את הכללים.
כלל ראשון – תכירו במציאות החדשה
ברוכים הבאים למציאות החדשה, מציאות העבודה מן הבית. עבודה מן הבית היא שונה, היא פורמט אחר שלא מתאים לכל אחד/ת, אבל בהתחשב בחוקי המשחק החדשים זו יכולת להיות חוויה חיובית. עבודה מהבית במציאות של וירוס הקורונה היא פתרון הכרחי וחיוני לעובדים ולחברות בכדי להמשיך ולשמור על יציבות כלכלית.
עבודה מן הבית היא המציאות החדשה – היא מקום העבודה החדש שלכם, ויש להבין כי חוסר הוודאות הולך להיות עימנו עוד זמן מה ולכן חשוב להערך אליו.
כלל שני – ניהול זמן
אין דבר יותר קשה בעבודה מן הבית מאשר ניהול זמן, העובדה שהכל זמין בפניכם ואתם יכולים לעשות הפסקה כל מתי שתחפצו מחייבת ניהול זמן. הגדירו את לוחות הזמנים שלכם ברמה של חצי שעה בדיוק כאילו הייתם במקום העבודה, אל תתפתו לבצע משימות שאינם במסגרת סדר היום שלכם, הגדירו מראש את משך ומועד ההפסקות אשר תקחו. הקפידו לרשום כל משימה או תפוקה אשר תבצעו.
כלל שלישי – ניהול תפוקות
עבודה מן הבית יכולה להיות מאד יעילה, אם היא מנוהלת באופן נכון. הגדירו את המשימות שלכם ברמה יומית ואילו תוצרים תפיקו בכל יום. הפעילות יכולה להיות לבד, או בשיתוף עם עמיתים לעבודה באמצעות שימוש בסביבה וירטואלית. ניהול הספקים יעניק לכם תחושה של חיוניות ובסוף כל יום אתם תופתעו מכמה הספקתם.
כלל רביעי – הגדירו את כללי המשחק בבית
המציאות הזאת תהיה קשה לאנשים אשר צריכים גם לטפל בילדים בזמן שהם עובדים, אבל נסו לקבוע לוחות זמנים בהם אתם "תפוסים", ניתן לקבוע מועדים קצרים יותר של חלונות עבודה, אבל בחלונות הזמן אשר תגדירו נסו להיות זמינים לפעילות. גם אם חלונות הזמן יהיו של חצי שעה נסו למקסם את הפעילות שלכם בחלונות הזמן הללו.
כלל חמישי – מה שחשוב זה התפוקה לא השעות
חברות רבות מודדות את התפוקה של העובדים באמצעות שעות העבודה אשר הם משקיעים בחברה, במקום לדבר בשעות התחילו לדבר בתפוקות. מהם התוצרים אותם סיימתם ומהי איכותם? הגידרו מהם התוצרים המבוקשים, איך ניתן למדוד אותם? איך מודדים את האיכות שלהם ובאילו לוחות זמנים תשלימו אותם.
כלל שישי – Less Is more
אם תחשבו על כך לעומק, נחסך מכם זמן יקר להגיע אל ומאת מקום העבודה, כמו כן זמני ארוחות וישיבות ארוכים מדי. בתמורה לכך אתם יכולים להספיק יותר ביום העבודה שלכם, במידה ותוכלו לסיים את המשימות היומיות/שבועיות שלכם בזמן יהיה לכם יותר זמן פנוי. אבל לצד זה צריך להיות הוגנים ולהעריך את משך המשימות שלכם באופן ריאלי ליכולת שלכם וצפיה של המעסיק מכם.
כלל שביעי – קבעו ישיבות עבודה וירטואליות – אבל קצת אחרת.
כלי הפגישות הווירטואליים אינם דבר חדש, אבל המינון כעת יכול להיות הרבה יותר משמעותי, להשתתף בפגישות ארוכות מדי זה עשוי להיות מתיש, ולכן נסו לשנות מעט את כללי ההתנהגות.
כלל שמיני – תחשבו קצת אחרת!
בשנה האחרונה כמות השעות ששרפתם בפקקים היתה אדירה, חל גידול משמעותי בשחיקה של עובדים, לעובדים רבים לא היה כל זמן פנוי ללמידה משמעותית או להתפתחות מקצועית. עבודה יעילה מהבית תאפשר לכם להיות יותר יעילים וגם להשקיע קצת בעצמכם, ללימוד והתפתחות עצמית.
ותהיו אופטימיים, זהו מצב זמני שיחלוף ובסופו של דבר אתם עוד תגעגעו לעבודה מן הבית (אולי קצת....)
כתב: רמי יוסף
מנכ"ל משותף ביישום אנשים ותוצאות ומי שעובד לא מעט מן הבית (מבחירה בשלב זה )