הפודקסט החדש שלנו

בלוג - משאבי אנוש

תמונת אווירה
למה לפטר אם אפשר לעשות משהו אחר?
רמי יוסף

החל מתחילת יוני נתחיל להבין את המשמעות של אחוזי אבטלה גבוהים, עובדים רבים יסיימו את תקופת החל"ת, וההקלות אשר נתנו לקבלת דמי אבטלה עומדות להסתיים בתחילת יוני. נכון להיום אנו עומדים על 26% אחוזי אבטלה, זהו מספר דמיוני בהתחשב בעובדה שבתחילת השנה הינו פחות מ 4%, ואולי זאת ההזמנות לקרוא לכל המעסיקים במשק לקחת אחריות ולנסות לצמצם את אחוז האבטלה למינימום בכל דרך אפשרית.

משבר הקורונה עודד מעסיקים רבים לערוך התייעלות, אולי בחלק מן המקרים התייעלות אכזרית מדי, הוצאה מיותרת של הוצאת עובדים לחל"ת שהיא בעצם מילת נרדפת לפיטורין עתידיים. מצחיק לחשוב שרק בתחילת השנה הסלוגן של חברות רבות כלל את השימוש במילה משפחה, וכעת המילה משפחה נעלמה כלא הייתה, פתאום יש צדדים ברורים ומשפחה היה מוטיב נחמד לסיוע בגיוס ושימור עובדים.

נכון, לא כל החברות נהגו כך, וסליחה עם כל החברות אשר בתקופה זאת בחרו דווקא לשמש כמגדלור עבור העובדים, אבל כוונת המשורר היא ליצור מודעות.

למה בכלל כדאי לצמצם את כמות המפוטרים למינימום?

בראש ובראשונה אני מאמין כי אנחנו עוסקים בבני אדם, מאחורי כל עובד ישנם אנשים נוספים שתלויים לפרנסתם בו. על המעסיקים לגלות בימים אלה, לא רק אחריות עסקית להצלת החברה אלא גם אחריות אישית עבור העובדים. על המעסיקים לעשות ככל שביכולתם בעת משבר חריף זה בכדי לסייע לעובדים לשרוד. יתכן וזה יהיה נאיבי לחשוב שישנם שיקולים נוספים מעבר לשיקולים עסקיים, אבל תזכרו שעולם העסקים הוא גלגל, ואחרי תקופות משבר מגיעות תקופות שיא, לעובדים יש זכרון לטווח הארוך, שמירה על העובדים בעתות משבר, שימור ביטחונם הכלכלי היא השקעה לטווח הארוך ולא הוצאה.

אז מה אפשר לעשות?

בכדי לעורר את התהליך, הנה כמה דברים שאתם יכולים לעשות במיידי לצמצום כמות המפוטרים:

  1. חסכו בנדל"ן – תהיו יצירתיים, אתם צריכים צריך פחות מקומות פיזיים. אפשרו עבודה חלקית מן הבית, עברו לשימוש ב"עמדות חמות" על בסיס יומי. שנו את הסטנדרט של המשרדים, לא חייבים חדר פרטי לכל עובד, ניתן לעבוד בחללים פתוחים, ואם הצלחנו לעשות זאת בבית כשכל בני הבית היו איתנו ביחד, קרוב לוודאי שנצליח לעשות זאת גם במשרדי החברה.
  2. צמצמו בהוצאות לוגיסטיקה – לפני שאתם מקצצים בהוצאות השכר שימו לב בכמה סוגי הוצאות אתם יכולים לחסוך:
    1. הוצאות נסיעה, היסעים – פחות ימי עבודה שווה פחות הוצאות בנושא, שלמו לעובדים רק על בסיס ימי העובדה במשרדים
    2. החזרת רכבי חברה – אפשרו לעובדים להחזיר את רכב החברה בתמורה לשיפוי הולם וחסכו את עלות הדלק והוצאות הנלוות.
    3. תשלומי חניה, חניונים, כבישי אגרה, מכסת ק"מ – בסעיפים אלו מסתתרים סכומים לא מבוטלים, לא רק שהעובדים יגיעו פחות למשרדי החברה, גם פגישות מחוץ למשרדים יקטנו בהתאם.
    4. ארוחות – שימוש מצומצם עד כדי ביטול חדרי אוכל במשרדים.
  3. שימוש בימי חופשה – אתם יכולים לממן את הירידה הזמנית בשכר העובדים ע"י שימוש ביתרת ימי חופשה ולחלופין לאפשר מכסה שלילית של ימי חופשה.
  4. צמצום בהיקף המשרה – במקום להקטין את שכרו של העובד ולצפות ממנו לשמור על אותה תפוקה, אפשרו לעובדים לצמצם את היקף המשרה שלהם, בתמורה על שמירת התפוקות הקיימות, אפשרו לעובדים לבצע עבודה נוספת מהבית, אתם תופתעו לטובה עד כמה העובדים ירתמו לתהליך.

נקודה אחרונה לסיום, תהליך ההתייעלות במשבר הקורונה מזכיר לי במידה רבה תהליך של דיאטת "כאסח", משהו שנשמע טוב על הנייר אבל במציאות לא מחזיק זמן. סופן של דיאטות הוא להיכשל, לא רק שלאחר התהליך חוזרים למשקל הקודם, אלא אפילו מוספים למשקל, ובהלימה לעולם העסקים – מהלכים קיצונים נדונו לכישלון!!! מי שחושב שהוא יכול לפגוע בעובדים בגלל משבר הקורונה, טועה! מי שחושב שהוא יכול לנצל את התקופה לטובתו לטווח הארוך – טועה! הדבר היחיד שיצליח לטווח הארוך, לעניות דעתי – היא המתינות! לא לבצע מהלכים קיצוניים, לחשוב לטווח הארוך, ליצור מצב של Win Win בין החברה לעובדים, ולשדר באופן אמיתי שזהו משבר מורכב ושאנו הולכים לעבור אותו ביחד.


בתקווה שהמשבר יחלוף באותה מהירות שהוא בא....

 

כתב: רמי יוסף, מנכ"ל משותף ביישום אנשים ותוצאות

< חזרה
הרשמה לניוזלטר
מלאו כבר עכשיו את הפרטים וגם אתם תהנו מניוזלטר חודשי בתחום העסקים
מאשר/ת קבלת ניוזלטר בדוא"ל (לתשומת ליבך-עשוי לכלול מידע בעל אופי שיווקי)
contact
contact
צרו קשר
נשמח לעמוד לרשותכם בכל פנייה או שאלה בתחומי פעילותנו
אנא מלאו את הטופס וניצור אתכם קשר בהקדם
כל הזכויות שמורות ישום – אנשים ותוצאות 2024