הפודקסט החדש שלנו

בלוג - משאבי אנוש

תמונת אווירה
תעשו סדר בחוסר הסדר
ישראל יוגב

אחרי ארבעה חודשים, התמונה מתחילה להתבהר, מצבנו רק הולך ומחריף! אנחנו נמצאים בעיצומו של המשבר הגדול ביותר שידעה האנושות בשנים האחרונות, משבר כה חמור שסופו לא ברור.
אבל אם יורשה לי לאמר, ישנם מספר דברים שהם די ברורים:

  1. הקורונה אתנו, לפחות עד מציאת חיסון , להערכת המומחים כשנה עד שנה וחצי, ולכן הנחת יסוד היא של מציאות של קורונה עד סוף 2021 (הלוואי ואתבדה לטובה).
  2. אפשר לחלק את כל ענפי המשק לארבע קטגוריות:
    1.  ענפים שנסגרים לגמרי, למשל: תעופה, תיירות חוץ, ספורט, אולמות אירועים – ענפים שהביקוש להם נמחק או כאלה שלא מסוגלים להתמודד כלכלית עם ריצ'רץ של פתיחה וסגירה.
    2. ענפים שבשינוי של אופן הפעלה יכולים להתקיים כלכלית ברמת פעילות מצומצמת ועדיין לשרוד, כמו מסעדות, חדרי כושר, תחבורה ציבורית, מרכזי קניות מקורים.
    3. ענפים שלא נפגעים ישירות מהקורונה, אלא מהמיתון הכלכלי שנגזר ממנה – מסחר, שירותים אישיים, שירותים לא חיוניים – למעשה רוב המשק.
    4. ענפים בהם נוצר ביקוש עודף לידיים עובדות – חינוך לסוגיו, בריאות, סיעוד, משלוחים, תחבורה חלופית.

 

על בסיס תובנות אלה, יש לבנות תוכנית פעולה עד סוף 2021 שמטרתה מזעור הנזק הכלכלי, מניעה אופטימלית על מנועי הדבקה משמעותיים חשוב מכל – יצירת אופק ברור ויציב יחסית לחיי הכלכלה, החברה והתרבות שלנו, תוך ניסיון לבנות מחדש את אמון הציבור בהנהגה.

התוכנית צריכה להתבסס על תסריט פסימי, כבעל עסק אני מעדיף להתארגן לתסריט פסימי, מאשר להיטלטל כל יום/שבוע בין הוראות סותרות ומגבלות חדשות.

התוכנית צריכה להתבסס על המרכיבים הבאים:

  1. דוגמא אישית  - כל נבחרי הציבור והפקידות הבכירה, שהכנסתם מובטחת, וגם לא ממש נמוכה יוותרו על נתח משמעותי משכרם – לטעמי לפחות 15% (אפשר במודל של מלווה חירום כמו במלחמת יום כיפור)
  2. איזון הנשיאה בנטל:
    1. מו"מ מידי עם ההסתדרות במטרה להוריד שכר במגזר הציבורי באופן פרוגרסיבי (גם כאן אפשרי מודל של מלווה חירום)
    2. החלה מיידית של תקנות ביטוח לאומי ביחס לאבטלה על עצמאים
  3. גיבוש תכנית סיוע ספציפית עד סוף 2021 לכל ענף תוך הדברות ישירה עם נציגים מוסמכים של הענף, התכנית תגדיר לכל ענף  Two mode of operation – בשגרת קורונה, במקרה של התפרצות חריגה, עם קריטריונים מוגדרים מראש של רמת הפעילות האפשרית בכל mode ותנאי המעבר ביניהם. לצד זה – תוכניות סיוע כספית שמותאמת לכל אחד מה mode of operations
  4. הערכות מסיבית להסבות מקצועיות ספציפיות לעיסוקים בחסר. ברור לי שלא ניתן להפוך כל אחד לאח/ות, או רופא/ה או מורה – אבל כמהנדס תעשיה וניהול אני יודע שבכל תפקיד יש מרכיבים של מטלות שלא דורשות את הידע המלא ואם לכל אח/ות יוצמד כוח עזר או לכל מורה – סייעת, אפשר יהיה להתמודד עם העומס בתפקידים אלה בצורה טובה יותר מהתמודדות הנוכחית והמקובעת. ההכשרה תהיה בתשלום, כך שמי שישתלם בעיסוק נדרש, יקבל קצת יותר מהתשלום בחל"ת/אבטלה, ויתחייב לעסוק בתפקיד אליו יוכשר – אחרת לא יהיה זכאי לרשת בטחון.
  5. העברה מקסימלית של אחריות לשטח – משרדי ממשלה שונים, רשויות מקומיות
  6. יצירת חמ"ל מקצועי בינתחומי, כולל מיטב אנשי המקצוע מכל הגופים והדיסציפלינות שיבצע בקרה שוטפת ויקבל את כל ההחלטות האופרטיביות ולהשאיר את הממשלה לעסוק רק בגיבוי החקיקתי והתקציבי לצד התווית מדיניות העל

מקווה שיש מי שמקשיב... ו"רבוטה - עבודה" !!!

 

כתב: ישראל יוגב מנכ"ל משותף ביישום אנשים ותוצאות

 

< חזרה
הרשמה לניוזלטר
מלאו כבר עכשיו את הפרטים וגם אתם תהנו מניוזלטר חודשי בתחום העסקים
מאשר/ת קבלת ניוזלטר בדוא"ל (לתשומת ליבך-עשוי לכלול מידע בעל אופי שיווקי)
contact
contact
צרו קשר
נשמח לעמוד לרשותכם בכל פנייה או שאלה בתחומי פעילותנו
אנא מלאו את הטופס וניצור אתכם קשר בהקדם
כל הזכויות שמורות ישום – אנשים ותוצאות 2024